Köszöntő

Timber Structures Testing Laboratory - TSTLab

Soproni Egyetem,

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar

Faszerkezet-vizsgáló Laboratórium

 

 

 

KÜLDETÉSNYILATKOZAT: A faszerkezetek tudományos igénnyel történő tervezésének, fejlesztésének, kutatásának fellendítése, kutatási és oktatási funkciók ellátása. Távolabbi perspektíva a faépítészetben lévő gazdasági és esztétikai előnyök kihasználása mentén a fával való építkezés szélesebb körű hazai elterjesztése.

 


a)      Megteremteni Faipari Mérnöki Karon a korszerű szerkezet-vizsgálatokhoz szükséges legalapvetőbb kutatási infrastruktúrát, az alap és alkalmazott kutatásban, valamint az ipari szolgáltatásban.  
b)      Tartószerkezeti vizsgáló eljárások bevonása az oktatásba a teherviselő faszerkezetek, a bútor, az ajtó és az ablakszerkezetek területén. Színvonalas gyakorlati oktatás megteremtése.
c)      Tartószerkezeti vizsgáló eljárások alkalmazása új szerkezeti megoldások és új fakompozitok kutatásához, fejlesztéséhez
d)      A kar szakirányú tudományos és műszaki szellemi bázisának ipari kutatásba és szolgáltatásba történő üzletszerű bevonása az egyetemi alapfeladatok teljesítése mellett.